DOLMEN SOLIDÀRIA AMB LA FUNDACIÓ MONA

La Dolmen Trail Race d'enguany és solidària amb la Fundació MONA,  una entitat sense ànim de lucre, que des del seu centre de Riudellots de la Selva, treballa pel benestar dels primats.

 

Des de l'organització de la Dolmen hem volgut aportar el nostre granet de sorra a aquest important projecte que té com a missió rescatar aquells primats que malviuen en pèssimes condicions. Al seu centre, els rehabiliten físicament i mentalment i els hi ofereixen una vida en grup. 

 

Ajuda'ns a fer possible aquesta tasca, inscrivint-te a qualsevol dels recorreguts de la Dolmen, ja sigui CORRENT o CAMINANT!


Rescat i rehabilitació

Els primats són animals socials, longeus i molt intel·ligents que pateixen en captiveri, així que davant la impossibilitat de retornar-los al seu hàbitat natural, ens esforcem perquè tinguin una vida més digna en companyia dels seus congèneres, rica en estímuls i amb tot el respecte que es mereixen.

Educació i Sensibilització

Treballem per ensenyar el nostre treball al públic, perquè sabem que els problemes als que s’enfronten aquestes espècies (extinció, tràfic d’espècies, maltracte en nom de la indústria de l’entreteniment…) poden solucionar-se mitjançant la sensibilització sobre la necessitat de protegir la naturalesa i els nostres parents evolutius més pròxims.

Investigació i formació

D’aquesta manera, apostem per la investigació etològica, per una banda com a via per monitorar i millorar el benestar d’aquests animals rescatats, i per altre com a eina per dilucidar incògnites sobre el comportament dels nostres avantpassats. A més, oferim formació en primatologia i ciències afins a professionals i a persones interessades en formar-se en aquest camp.